Rotary Wijnactie Montlobre 2020

Vorig jaar hebben jullie heel enthousiast deelgenomen aan de wijnactie met de Montlobre wijnen.
Ook dit jaar mogen we gebruik maken van deze actie en ik hoop dat we het resultaat van vorig jaar minstens kunnen evenaren.

Via wijnkoperij Okhuysen kunnen we een echt fantastische wijn kopen voor een leuke prijs, waar we als Rotaryclub ook nog iets aan overhouden.

Het gaat om een rode wijn, Montlobre 2017 Réserve de la Chapelle, een heerlijke Montlobre 2019 Tête de Cuvee blanc (chardonnay en viognier) en een voortreffelijke Montlobre 2019 La Colonie Rosé.

Deze flessen kosten normaal € 13.60 per fles (als ze al te krijgen zijn).
Samen met wijnkoperij Okhuysen hebben we nu een actie waarbij je bij afname van minimaal 1 doos (à 12 flessen) slechts € 9.30 (rood) of € 8.70 (rosé/wit) per fles betaalt.

En bij afname van 2 dozen krijg je een magnumfles Montlobre Réserve Privée gratis erbij.

U kunt bestellen tot 1 mei 2020 en de wijn kan worden afgehaald vanaf 16 juni 2020.

LET OP: de aanbieding geldt zolang de voorraad strekt. Bestel dus snel om teleurstellingen te voorkomen.

Het domein

Domaine Montlobre is van oudsher een opvanghuis voor weesjongens en jongens die een steuntje in de rug konden gebruiken wat betreft opvoeding en educatie. Het enige meisje tussen al die jongens was Alexandrine, de dochter van de leider van het huis. Zij speelde vrolijk met haar hoepel, het beeld dat nog steeds de etiketten van Montlobre siert. De religieuze opvoeding vond plaats in la Chapelle de Montlobre. Het door de rozet met gekleurd glas schijnende licht verspreidt de contouren van het meisje dat met haar hoepel speelt, over de wijnvaten in de kapel, die vandaag de dag dienst doet als wijnkelder.

De winst gaat naar onze clubkas en komt ten gunste van onze goede doelen projecten.

Vakantieproject kansarme gezinnen:
Elk jaar organiseert de Rotaryclub Elsloo-Maaskant het vakantieproject voor kansarme gezinnen met jonge kinderen die nog nooit op vakantie zijn geweest. Er worden dan vakantiehuisjes gehuurd in een bungalowpark. De gezinnen worden geselecteerd met hulp van de voedselbank. Indien nodig worden deze families door onze leden gebracht en weer opgehaald.

2017 Réserve de la Chapelle – Pays d’Oc
Proefnotitie: De neus is complex met aroma’s van rood fruit. De smaak is geconcentreerd en rond. De wijn wint aan volume door de volledige rijpheid van de druiven en de rijping op vat, twaalf maanden op Frans eiken vaten, onderstreept de structuur. De afdronk ten slotte is lang, met hout- en vanilletonen.
Schenkadvies: vanaf nu (uit karaf) tot 2028, 16-18°C

2019 Tête de Cuvée blanc – Pays d’Oc
Proefnotitie: Chardonnay is de hoofdrolspeler en beslaat 65% van de assemblage. Deze druif geeft de wijn frisheid en een spannende, minerale, iets ziltige toon. De bloemige viognier voegt een klein vetje en het aromatische karakter toe. De neus is intens met tonen van wit en gedroogd fruit, de smaak heerlijk fris met perzik, peer, abrikoos en fijne exotische tonen.
Schenkadvies: nu tot 2023, 10-12°C

2019 La Colonie Fruit d’une Nuit rosé – Pays d’Oc
Proefnotitie: Een frisse en sappige rosé met veel finesse. De neus is expressief met tonen van rode bessen, aardbei en lichte citrus- en vanilletonen. De smaak verfrissend, met aromatisch rood fruit, citrus en exotische vruchten. Elegantie ten top!
Schenkadvies: nu tot 2022, 10-12°C